Под покровителство на Град Скопје и во организација на експертскиот тим од ОЛД ГРИПС, традиционално се одржува Вино-скоп, фестивал кој официјално започна во 2007 година и ја претставува Македонија низ вкусот на пијалакот на боговите - виното.

 


 

Целта на овој фестивал е да го претставиме нашето културно наследство и вековна традиција преку продажбата на квалитетно вино, закуска на храна, забава и уживање. Секоја година на Вино-скоп учествуваат над 50 винарии од земјата и странство, кои се претставуваат со над 300 вкусови на квалитетно и сортно вино, уживање надополнето со типична закуска и богата музичка програма.
 www.vinoskop.com >>