Ресторан Чардак- Штип  Ресторанот  Чардак се  наоѓа на влезот на градот Штип од десната страна.Неговото  постоење од 7год.носи  прекрасни поминати мигови  со  нивното  најразлично мени на прекрасни подготвени јадења,  најразновидни чорби:телешка , пилешка, јагнешка, зајачка,шкембе чорба,чорба  од  печурки,  чорба  од  брокули и  други сезонски чорби.
  Од  македонските  традицијонални  јадења  ресторонот  нуди: тавче гравче, гулаш, тас  ќебапи,праз со месо,тава со ориз,полнети пиперки,сарма од  лоза, сарма   од  зелка   како и најразновидна  италијанска  паста.Исто  така  вкусно се  подготвиваат  и разновидните  печења  како прасечко, јагнешко  телешко и  сите  врсти  на скара.Специјалитет  на  ресторанот е  бизнис  тава АЛА ДОЛЕ.
 
ул.„Гоце Делчев„ бб
 тел:389 32 609 902