Рибник-Ресторан Рајска Градина
  Рибниот ресторан  Рајска Градина се наоѓа на 16км. на магистралниот пат од Штип према Струмица.Ресторанот  располага со две мали езера.Во ресторанот се приготвуваат сите видови на скара , свежа риба од крап , пастрмка ,амур печени  во фурна  на дрва.Сите видови на  печења  како јагнешко, телешко, свинско, домашни пити пастрмајлии и  други  јадења.Специјалитет на ресторанот е полнет крап.
  Ресторанот располага со 150 места  и четири соби луксузно наместени од кои едната  е со вградено џакузи во самата соба.
 
   Информации и резервации:
  Ресторан Рајска Градина село Лакавица-Штип
  тел: 398 32 309 100
          398 78 350 737

          398 70 350 733