Ресторан Чардак-Мак.Брод  Ресторанот Чардак се наоѓа на влезот на Македонски Брод и работи веќе 28години. Во ресторанот се припремаат  месо на скара како риба на скара.Специјалитет на  ресторанот е Македонка плескавица.
  Капацитет на ресторанот е  околу 300 места од  кои 150  внатре и 150 надвор.

   Информации и резервации:
  Градски парк Бр. 1- Манедонски Брод
 тел: 389 77 517 426