Во длабочините на културата и историјата...
Китино кале
alt
ТВРДИНАТА КИТИНО КАЛЕ
е археолошки
локалитет од праисториско време,
од каде почнал животот во денешно Кичево,
поради што се смета за јадро на градот.
Повеќе...
 
Манастир Св. Богородица Пречиста
alt
МАНАСТИРОТ ПОСВЕТЕН НА
Св. Богородица
Пречиста или попозната како Богородица
Кичевска претставува препознатлив
духовен центар на Кичево и регионот.
Повеќе...
 
Девини кули
alt
ТЕСНИОТ КАРПЕСТ ГРЕБЕН
Девини Кули
се издига 75 м над реката Треска, на 596 метри
надморска височина, еден километар
од поречкото планинско село Девич.
Повеќе...
 
Музеј на Западна Македонија
alt
ЗГРАДАТА НА МУЗЕЈОТ
датира од 1892 година
и во него педантно и систематски
е овековечено културно-историското
минато на овој крај од Македонија.
Повеќе...