Во длабочините на културата и историјата...
Вила Попстефанија
Повеќе...
 
Манастир Свети Наум
alt
ИЗГРАДЕН НА ВИСОКА КАРПА над самото
Охридско Езеро, на најјужната негова точка,
во место со ретка природна убавина,
подигнат е манастирот Свети Наум.
Повеќе...
 
Самуилова тврдина
alt
НАЈСТАРИОТ
ИСТОРИСКИ ПОДАТОК
за Охридската тврдина, заштитниот знак
на Охрид, датира од III век п.н.е., каде што
се спомнува како тврдина на градот Лихнид.
Повеќе...
 
Канео
alt
СРЕДНОВЕКОВНАТА ЦРКВА
Св. Јован Богослов
е позната по називот на некогашната рибарска
населба Канео, што на латински значи „блескоти“,
еден од најфотографираните охридски симболи.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Page 1 of 2