Во допир со природните убавини...
Мавровско Езеро
alt
МАВРОВСКОТО ЕЗЕРО СЕ НАОЃА во северозападниот дел на Македонија,
на 1200 м надморска височина меѓу шумовити и високи планини.
Повеќе...
 
Национален парк Маврово
alt
ПРОГЛАСЕН ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК
во 1948 година, Националниот парк Маврово е најголем меѓу трите национални паркови во Македонија
и атрактивна зимска и летна дестинација.
Повеќе...
 
Радика
alt
РЕКАТА РАДИКА, ЕДНА од најубавите и најживописните македонски реки, тече по средината на Националниот парк Маврово и ги раздвојува планините Бистра, Кораб и Шара.
Повеќе...
 
Бистра
alt
СНЕЖНИТЕ ПАТЕКИ
на планината Бистра
се особено уживање во зимските денови
за љубителите на скијањето,
но и за пријатни прошетки во природа.
Повеќе...
 
Шар Планина
alt
ШАР ПЛАНИНА СЕ НАОЃА
во северозападниот дел на Македонија, во должина од 80 км
(мерено по гребен), со површина од 1600 км2
и просечна височина на гребенот од 2200 м.
Повеќе...