Во допир со природните убавини...
Беровско Езеро
alt
ОВА ЖИВОПИСНО ВЕШТАЧКО ЕЗЕРО
се наоѓа во Малешевијата непосредно до селото Ратево,
односно гратчето Берово, па напоредно е познато како Ратевско и како Беровско Езеро.
Повеќе...
 
Калиманско Езеро
alt
КАЛИМАНЦИ Е ВЕШТАЧКО ЕЗЕРО
на реката
Брегалница, изградено во 1969 година
со основна намена за наводнување
на оризовите кочански полиња.
Повеќе...
 
Пониква
alt
ПОНИКВА НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ,
на 20 километри пат од Кочани,
е еден од најпознатите зимски туристички центри
и викенд-населби во Македонија.
Повеќе...