Настани, манифестации, дружење...

меѓународен фестивал на античка драма
јули, Стоби, Велес
Во духот на античката драма - СТОБИ >>
 

меѓународна поетска манифестација
јуни, Велес
Поезија на РАЦИНОВИ СРЕДБИ >>
 

стопанско-туристичка манифестација
септември, Кавадарци
Вино кој колку сака на ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР >>