Настани, манифестации, дружење...

манифестација за негување на македонските свадбарски обичаи и ритуали

јули, Галичник
Уживајте - ГАЛИЧКА СВАДБА >>
 

спортска скијачка манифестација
март, Попова Шапка, Шар Планина
Скијање на ШАРПЛАНИНСКИ КУП >>
 

овчарски натпревар во брзо стрижење и молзење
јули, Галичник
Несекојдневно доживување - ОВЧАРСКИ СРЕДБИ >>