Настани, манифестации, дружење...

ревијален фестивал на комедиографска драма
февруари, Куманово
Смеење до солзи на ДЕНОВИ НА КОМЕДИЈАТА >>
 

фестивал на џезот
август - септември, Куманово
Сите звуци на џезот - ЛЕТЕН КУМАНОВСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ >>
 

меѓународна ликовна колонија
5 - 20
септември, манастир „Свети Јоаким Осоговски“, Крива Паланка
Уметност на ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА „СВЕТИ ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ“ >>