Во допир со природните убавини...
Кањон Матка
alt
ВО БЛИЗИНА НА скопското село Матка се наоѓа и кањонот Матка, кој изобилува со надводни и подводни пештери. Зафаќа површина од околу 5.000 ha и се наоѓа на 15 км југозападно од Скопје.
Повеќе...
 
Водно
alt
ПЛАНИНАТА ВОДНО е сместена во јужниот дел
на Скопската Котлина, претставува одлично
место за прошетка, тивко опкружување за одмор
и нуди прекрасен поглед на Скопје.
Повеќе...
 
Скопска Црна Гора
alt
ЕДИНСТВЕНА МОЖНОСТ
за авантуристички тандем-лет со параглајдер во Македонија
пружаат Скопска Црна Гора, Водно,
Попова Шапка, Галичица и Крушево.
Повеќе...
 
Вардар
alt
ВАРДАР Е НАЈГОЛЕМАТА РЕКА во Република Македонија и воопшто во Македонија. Долга е 388 km и нејзиниот речен слив опфаќа површина од приближно 25.000 km².
Повеќе...
 
Катлановска бања
alt
КАТЛАНОВСКА БАЊА
е една од најпопуларните бањи во Македонија, каде се допираат медитеранската клима од југ и умерената континентална клима од север.
Повеќе...